NL Doet: Boefje en Buufje, 2013

Opknappen van wijkcentra, het maken van een muurschildering, een lekkere
brunch en een oud-Hollandse dag. Een kleine greep uit de zestig initiatieven van
NLdoet die op 15 en 16 maart in de gemeente Ede zijn. Op zaterdag 16 maart
organiseert Stichting De Instap een middag waarbij bewoners, de buurt en andere
vrijwilligers de ramen zemen in de galerij van flat Elskamp in Ede.

Wat doet Stichting De Instap?

Stichting De Instap richt zich op directe opvang en begeleiding van ex-gedetineerden. “We bieden met Huisvesting Plus een samenhangend laagdrempelig programma. Met behulp van deskundige vrijwilligers lopen we op met de mensen die ons (even) nodig hebben om een maatschappelijk geaccepteerd bestaan op te bouwen.”

Wat houdt het project Boefje en Buufje in?

“Op zaterdag 16 maart gaan wij van 14.30 tot 16.30 uur ramen zemen in de galerij van een flat Elskamp aan de Van der Hagenstraat in Ede. Hierbij sluiten we aan op het landelijke project NLdoet van het Oranjefonds. Met deze klus bevorderen wij het woonplezier en de sociale relaties in de buurt.”

Waarom zijn zulke initiatieven zo
belangrijk?

“Stichting De Instap organiseert sinds 2011 initiatieven in samenwerking met het Oranje Fonds NLdoet. Ervaring leert dat de buurt een belangrijke rol speelt in een succesvolle terugkeer van een ex-gedetineerde naar de samenleving. NLdoet is een mooie gelegenheid om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Ook vinden we het belangrijk dat we met en voor elkaar het verschil kunnen maken door zulke initiatieven te organiseren.”

Aanmelden

Bent u benieuwd welke activiteiten er in de gemeente worden georganiseerd? Of wilt u meedoen met activiteiten? Op www.nldoet.nl vindt u een overzicht van de activiteiten en kunt u zich aanmelden.