De Instap op de banenmarkt voor vrijwilligerwerk

Poster banenmarkt voor vrijwilligerswerkVrijdag 14 september is er van 16.00 tot 20.00 uur een banenmarkt voor vrijwilligerswerk in het gemeentehuis van Ede. Natuurlijk vind je De Instap daar dan ook. Lijkt het jou boeiend om ex-gedetineerde mensen een soepele come-back in onze maatschappij te geven? Hen te helpen een gewoon fijn leven op te bouwen, zonder criminaliteit? Of dit alles te faciliteren?

Kom naar de banenmarkt voor vrijwilligerswerk. En vraag ons alles wat je wat je erover wilt weten!

De Instap kan jouw vrijwillige inzet goed gebruiken. Samen werken we aan het Huisvesting Plus programma. Dat is het programma dat ex-gedetineerde mensen direct na hun vrijlating voorziet van een dak boven hun hoofd en de belangrijkste basisvoorzieningen.

Welk vrijwilligerswerk kun je bij De Instap doen?

Je kunt je bijvoorbeeld inzetten als ‘bewonersvrijwilliger’. Dan ben je de persoonlijk begeleider (maatje) voor een van ‘onze’ ex-gedetineerden tijdens zijn Huisvesting Plus traject. Dat betekent dat je hem, direct na zijn vrijlating, naar zijn Instaphuis brengt. En dat je hem helpt bij het regelen van bijvoorbeeld zijn uitkering en zorgverzekering. Daarnaast ben je zijn coach bij allerlei dagelijkse beslommeringen.

Doe jij liever iets anders? Omdat jij eigenlijk meer een handige klusser bent, of bijvoorbeeld een echte social media player? Bespreek het met ons, we ontmoeten je graag! Ook professionals op een gebied dat raakt aan onze activiteiten, zijn van harte welkom. Zoals juristen, of mensen met HRM-ervaring.

Als vrijwilliger bij De Instap sta je er niet alleen voor

Je krijgt als vrijwilliger ondersteuning en professionele begeleiding, inclusief een uniek scholingsprogramma. Je bent onderdeel van een team van gedreven collega’s met allemaal hetzelfde doel als jij: Ex-gedetineerden helpen een gewoon fijn leven op te bouwen. Want zij hebben niet alleen maar een crimineel verleden. Zij hebben ook wensen, mogelijkheden en talenten, waarmee zij verder kunnen. En die zij zo gaandeweg kunnen inzetten voor de samenleving.

De banenmarkt voor vrijwilligers wordt georganiseerd door Malkander, in samenwerking met Sportservice Ede, Netwerk dien je stad en Ede tot uw dienst.