Een bedrag van Kansfonds voor het project “Een Eigen Thuis”

De Instap heeft een prachtig bedrag ontvangen van Kansfonds; daar zijn we enorm blij mee! Nu kunnen we komende herfst al starten met het project “Een Eigen Thuis”. In dit project worden al onze huizen, inclusief inboedel en tuin, door middel van een grondige onderhoudsbeurt in een nieuw jasje gestoken. Na vijf jaar intensieve bewoning is het daar wel weer eens tijd voor.

Project “Een Eigen Thuis”

Het gaat voor elk huis in ieder geval om een schilderbeurt, maar als het nodig is worden ook meubels en bijvoorbeeld gordijnen vervangen. Eerst pakken we de twee huizen in Arnhem aan. Daarna, in het voorjaar van 2019, komen die in Ede, Veenendaal en Driebergen aan de beurt. We hebben hier, naast zoveel mogelijk de bewoners zelf, nog wel een aantal handige klussers bij nodig.

MVO

Waar mogelijk leggen we contact met de plaatselijke ondernemers, kringloopwinkels en vrijwilligersorganisaties voor dit project. Ook nodigen we de buurtbewoners uit voor een kop koffie, zodat die eens een kijkje kunnen komen nemen. Alles om ook in de omgeving meer betrokkenheid en begrip te kweken voor onze bewoners. Hopelijk trekken we hiermee bovendien nieuwe vrijwilligers aan, die zich vervolgens voor De Instap blijven inzetten. Helemaal fantastisch zou het zijn als ondernemers hierdoor besluiten om, vanuit oogpunt van MVO, een van onze cliënten werk of andere dagbesteding aan te bieden.

Over Kansfonds

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Ze steunen kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Díe initiatieven, zo’n 600 per jaar, versterken ze met geld. Dat doen ze met giften van betrokken medemensen en door kennis en ervaring te delen. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plek is voor iedereen.

Logo Kansfonds